Логотип, Центральная биохимическая лаборатория, анализ воды Киев, биохимическая анализ воды

«Випробувальна лабораторія обєктів довкілля»

Главная > Аналіз води з колодязів, свердловин, джерел

Аналіз води з колодязів, свердловин, джерел

Аналіз води з колодязів, свердловин, джерел

У більшості населених пунктів із-за відсутності водопроводу колодязі є основним джерелом питної води. Для того, щоб убезпечити себе від впливу шкідливих домішок, потрібно обов'язково проводити аналіз води з колодязів, свердловин, джерел. Рекомендується проводиться такий аналіз по закінченню двох тижнів експлуатації конструкції. Він допомагає визначити наявність домішок металів в колодязній воді, наявність інших шкідливих речовин, показати наскільки вода придатна для використання.

Велику роль в якості води відіграє місце знаходження водоносного шару. Вода відмінної якості може знаходитися тільки на великій глибині, З цієї причини користуються популярністю на заміських ділянках артезіанські свердловини. Якщо відбулося зміщення грунту, яке послужило деформацією конструкції колодязя, то в воду можуть проникнути пісок або глина, їнші хімічні елементи, не варто забувати і про підтоплення грунтовими водами. Тала або дощова вода також служить причиною погіршення якості води.

Лабораторний аналіз води з колодязів, свердловин, джерел дозволяє визначити:

  • Склад води з колодязя по хімічних елементах і домішкам;
  • Кількість корисних і шкідливих мікроелементів;
  • Мікробіологічну складову води.

Хімічний аналіз води з колодязів, свердловин, джерел, який проведено об׳єктивно і своєчасно дозволяє:

  • Убезпечити власників колодязя від вживання недоброякісної води, яка може мати різні шкідливі хімічні домішки;
  • Визначити оптимальні очисні споруди, на який саме глибині вони повинні розташовуватися;
  • Визначити необхідне фільтрувальне обладнання.

Всі аналізи такого типу проводять спеціалізовані лабораторії, які акредитовані в даній сфері.

Ми, як акредитована випробувальна лабораторія, проводимо аналіз води по показниках якості та безпечності, відповідно до вимог ДСТУ 7525:2014 та ДСанПіН 2.2.4-171-10:

І.Санітарно-хімічні показники:

  • 1. Запах:;
  • при t 20 0 С, бали;
  • при t 60 0 С, бали;
  • 2. Смак та присмак, бали;
  • 3. Каламутність, НОК;
  • 4. Забарвленість, градуси;
  • 5. Водневий показник, од. рН;
  • 6. Сухий залишок, мг/дм3;
  • 7. Загальна жорсткість, ммоль/дм3;
  • 8. Хлориди, мг/дм3;
  • 9. Сульфати, мг/дм3;
  • 10. Хлор залишковий вільний, мг/дм3;
  • 11. Амоній, мг/дм3;
  • 12. Нітрити, мг/дм3;
  • 13. Нітрати, мг/дм3;
  • 14. Перманганатна окиснюваність, мгО/дм3;
  • 15. Залізо загальне, мг/дм3;
  • 16. Марганець, мг/дм3;
  • 17. Мідь, мг/дм3;
  • 18. Фториди, мг/дм3;

ІІ. Мікробіологічні показники:

  • 19. Число бактерій в 1 см3 води, (ЗМЧ) при 37°С, КУО/см3;
  • 20. Число бактерій коліформних мікроорганізмів (індекс БГКП), КУО / 100 см3;
  • 21. Число фекальних коліформ – індекс ФК, КУО /100 см3;
  • 22. Число патогенних мікроорганізмів, КУО /дм3;
  • 23. Число коліфагів, БУО /дм3;
  • 24. Кишкові ентерококи, КУО /100 см3;
  • 25. Спори сульфітредукувальних клостридій, КУО /20 см3.

Ми можемо виконати повний аналіз води з колодязів та каптажів джерел, або ж виконати аналіз на наявність окремих речовин. За результатами такого аналізу ми надаємо протокол лабораторних випробувань, в якому Ви зможете отримати вичерпну для себе інформацію про якість споживаної Вами води.

Статья на русском | Статья на украинском