Аналіз питної води фасованої, з пунктів розливу та бюветів 
Логотип, Центральная биохимическая лаборатория, анализ воды Киев, биохимическая анализ воды

«Випробувальна лабораторія обєктів довкілля»

Главная > Аналіз питної води фасованої, з пунктів розливу та бюветів

Аналіз питної води фасованої, з пунктів розливу та бюветів

Аналіз питної води фасованої, з пунктів розливу та бюветів

Ще півстоліття тому ми і не могли припустити, що на сьогодні попит на фасовану питну воду буде настільки великий. Рекламовані різні типи такої води, дають можливість покупцеві вибрати, але не завжди такий вибір виявляється вдалим, а головне безпечним. Не дивлячись на жорсткий критерій по виготовленню такої води, які закріплені на законодавчому рівні все ж часто виробники вдаються до всіляких хитрощів по здешевленню процесу виготовлення.

Часто на етикетці фасованої води зображується красива реклама з блакитними озерами або засніженими вершинами гір, які як правило асоціюються з чистотою і прозорістю води. При цьому навіть не задумуючись про якість, попит на таку воду зростає, так як існує думка, що така вода все ж чистіше ніж з-під крана. Але чи завжди це так?

Питна вода фасована ділиться на два виду:

  • вода першої категорії або столова вода (найчастіше доочищена вода з водопроводу);
  • вода вищої категорії (її видобувають з артезіанської свердловини і така вода повинна бути найбільш якісною, ніж всі інші).

На жаль, не всі виробники сумлінні й під виглядом питної очищеної води покупцям може бути продана сама проста вода з водопроводу. Тому купуючи воду, а особливо коли у вас виникають сумніви щодо якості та безпечності такої води - зробіть аналіз, ми раді допомогти вам у вирішенні виниклих проблем.

Ви можете замовити необхідну послугу в нашій лабораторії, де зможете отримати повну, аргументовану картину про якість фасованої питної води. Ми проведемо вам аналіз питноі води за показниками якості та безпечності, відповідно до вимог ДСТУ 7525:2014 та ДСанПіН 2.2.4-171-10 як базовий скорочений так і повний поглиблений, включаючи мікроелементний склад та забруднюючі речовини (44 показники):

Базовий скорочений аналіз води включає: органолептичні показники якості, основні фізико-хімічні, деякі санітарно-токсикологічні та мікробіологічні показники, що характеризують безпечність вживаної води. Ми порпонуємо такий вид аналізу по 31 показнику.

І.Санітарно-хімічні показники:

  • 1. Запах:
  • при t 20 0 С, бали
  • при t 60 0 С, бали
  • 2. Смак та присмак, бали;
  • 3. Каламутність, НОК;
  • 4. Забарвленість, градуси;
  • 5. Водневий показник, од. рН;
  • 6. Сухий залишок, мг/дм3;
  • 7. Загальна жорсткість, ммоль/дм3;
  • 8. Кальцій, мг/дм3 ;
  • 9. Магній, мг/дм3;
  • 10. Загальна лужність, ммоль/дм3;
  • 11. Хлориди, мг/дм3;
  • 12. Сульфати, мг/дм3;
  • 13. Поліфосфати, мг/дм3;
  • 14. Хлор залишковий вільний, мг/дм3;
  • 15. Амоній, мг/дм3;
  • 16. Нітрити, мг/дм3;
  • 17. Нітрати, мг/дм3;
  • 18. Перманганатна окиснюваність, мгО/дм3;
  • 19. Алюміній, мг/дм3;
  • 20. Залізо загальне, мг/дм3;
  • 21. Марганець, мг/дм3;
  • 22. Мідь, мг/дм3;
  • 23. Фториди, мг/дм3;

ІІ. Мікробіологічні показники:

  • 24. Число бактерій в 1 см3 води, (ЗМЧ) при 37°С, КУО/см3;
  • 25. Число бактерій коліформних мікроорганізмів (індекс БГКП), КУО / 100 см3;
  • 26. Число фекальних коліформ – індекс ФК, КУО /100 см3;
  • 27. Число патогенних мікроорганізмів, КУО /дм3;
  • 28. Число коліфагів, БУО /дм3;
  • 29. Кишкові ентерококи, КУО /100 см3;
  • 30. Спори сульфітредукувальних клостридій, КУО /20 см3 ;
  • 31. Синьогнійна паличка, КУО /100 см3;

Ми готові запропонувати вам різні види аналізу та за індивідуальним набором показників. Звертайтеся в нашу випробувальну лабораторію, і ви отримаєте не тільки необхідні висновки та рекомендації, але і якісний та професійний сервіс.

Статья на русском | Статья на украинском